Oldal kiválasztása

Rendhagyó pályázatot indított még tavaly novemberben a közmédia. Egy tetszőleges Arany János-mű feldolgozásával lehetett nevezni, bármilyen zenei stílusban. A zenebajnokság győztesei felléphetnek a VOLT-on és a Strand Fesztiválon is.

„Abszolút nem gondoltuk, hogy ennyi nevezőre lehet számítani” – mondta az MTVA nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztőségének kiemelt szerkesztője. Merkl László beszélt arról is, hogy a zenebajnokságra mindenféle zenei interpretációt vártak, ami Arany János verseiből készült. A művekre az aranycore.hu című oldalon lehetett szavazni március 18-ig. Továbbá a zsűri is értékelte a pályamunkákat, ebben Ákos, a Margaret Island, Wolfie a Punnany Massifból vett részt.

Az első helyezett, aki a lájkvadászatban a legnépszerűbb zenekar címet megszerezte, a Foreland Vágy című dala, a második helyezett Papp Tilu A fülemile című mű megzenésítéséért, a harmadik helyezett az ZTM projekt Leteszem a lantot című száma, a negyedik helyezett pedig Ónodi Márton lett, V. László című számával.

A beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg.

A zsűri díját a Fák alatt, illetve a különdíjat az Evilági zenekar nyerte. Emellett volt még egy díj, amelyet a fesztiváligazgató, Lövenberg Norbert adott át, amelynek lényege, hogy három kiválasztott zenekar felléphet két fesztiválon. A VOLT-on a Fák alatt zenekar, a Strand Fesztiválon pedig a Foreland, illetve az ZTM projekt léphet fel.

Merkl László hozzátette, külön öröm, hogy a ZTM projekt nyerte a díjat, mivel ők a Kazinczbarcikai Református Oktatási Központ csapata. Merkl László gratulált minden díjazottnak, és mindenkinek, aki elkészítette a saját dalát. Az érdeklődők az aranycore.hu-n hallgathatják meg a pályaműveket.